Aplikacja umożliwia identyfikację zagrożeń płynących ze spożycia substancji chemicznych oznaczonych symbolem „E”, używanych przez producentów żywności m.in. do „polepszania” jej smaku lub wydłużania okresu przydatności do spożycia. Dzięki niej wybór natura czy przemysł staje się nie tylko łatwiejszy, ale też przystępny dla każdego. Każda pozycja opatrzona jest dokładnymi danymi na temat źródła pochodzenia substancji, ryzyka lub korzyści płynących z jej spożywania oraz rekomendowanego dziennego spożycia.
Najnowszy update aplikacji daje możliwość pozyskiwania informacji za pośrednictwem czytnika kodów kreskowych. Umożliwia to zeskanowanie kodu prosto ze sklepowej półki i odszyfrowanie wszystkich informacji na temat składu produktu, który chce się kupić. Pozwala to, oszczędzić czas, a jednocześnie dotrzeć do pełnej i wiarygodnej informacji.
efood to aplikacja o charakterze społecznościowym. Wpływ na jej finalną postać mają sami użytkownicy, którzy rekomendując dodanie dowolnego produktu do bazy narzędzia, przyczyniają się do jej rozwoju.
źródło: https://www.facebook.com/efoodaplikacja/info
POBIERZ BEZPŁATNIE Z:
- AppStore http://goo.gl/bf0giL
- GooglePlay http://goo.gl/noPqAw
i dowiedz się, co dokładnie jest w tym, co jesz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz