Kiedyś pracowałem jako barman, klient sprzedał mi taki przepis na Kartacze. Nie jestem pewien czy dokładnie tak to ma wyglądać, nie próbowałem. Również ten miły starszy Pan miał trudności z przekazaniem receptury, gdyż delektował się kolejna żubrówka gdy doszedł do opowieści kulinarnych.
Może ktoś robił w ten sposób Kartacze?
Zaczynamy od tego że podgardle gotujemy do miękkości. Mielimy mięso, dodajemy Przesmażona cebulę, czosnek, pieprz, sól.
Ciasto tradycyjnie, przetrzeć ziemniaki, odcisnąć, formować pyzy z mięsem w środku.
Do wywaru dodajemy grzyby. Zagęszczamy śmietaną i wylewamy na głęboką blachę do pieczenia. Blachę z sosem wstawiamy do piekarnika. Do gorącego sosu wrzucamy Kartacze.
Ponoć są pyszne. Nie próbowałem :-)
Proszę dać znać jeżeli Znacie dokładny przepis
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz