poniedziałek, 6 października 2014

Papryka nadziana

Papryka nadziana

4 duze papryki
0,5 kg Mięsa mielonego ( najlepiej własnoręcznie)
1 cebula
1 ząbek czosnku jak ktoś lubi
200 gr ryżu
2 puszki pomidorów (zblenderowac)
Bulion jak jest albo kostka rosołowa
Ser żółty lub parmezan
Mąka lub 2 okry do zagęszczenia sosu.
Przyprawy według uznania ja dodaje pieprz ziolowy, papryke słodka, sól

Papryki wydrążyć, usunąć wnętrzności, kawałki obciętej papryki pokroić i zesmazyc razem z cebulą. Wymieszac to z mięsem i ryżem. Żeby Farsz nie zrobił sie twardy po upieczeniu dodaje jednego tartego ziemniaka. I przyprawy oczywiście.
Papryki napełnić farszem, posypać serem, wstawić do wysokiego naczynia żaroodpornego i zalać pomidorami z bulionem. Sos można zagęścić wrzucając do niego jedną dwie okry

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz