poniedziałek, 13 października 2014

Kokosowe curry z kurczakiem. National Curry Week


Składniki
0,5 fileta z kurczaka
0,5 łyżeczki mielonej kolendry (coriander)ja użyłem świeżej zielonej natki.
0,5 łyżeczki cumin
0,2 łyżeczki kurkumy (turmeric)
4 ząbki czosnku
1 cm świeżego imbiru
1 mała papryczka chilli
1 łyżeczka brązowego cukru
2 łyżeczki wiórków kokosowych
Olej do smażenia
Sól pieprz do smaku

W głębokiej patelni na rozgrzany olej wrzucam kolendre, cumin i kurkume za chwilkę dorzucam rozdrobniony czosnek, imbir, chilli i cukier brązowy. Smażę to okolo minuty.
Dodaje pokrojona w kostkę pierś kurczaka i wiórka kokosowe. Smażę aż kurczak będzie gotowy.
Z ryżem jest ok
Mozna dodać trochę jogurtu na wierzch

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz