piątek, 17 października 2014

Ciecierzyca curry National Curry Week


1 łyżeczka Cuminu
1-2 czerwone chilli
1 goździk
1 mały kawałek cynamonu
1 liść laurowy
1 cebula
½ lyzeczki kurkumy
2 główki czosnku
400g ciecierzycy z puszki
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka kolendry
1 łyżka posiekanej natki kolendry
Olej
Na gorący olej wrzucam cumin, chilli, goździk, cynamon, liść laurowy chwilę smażę. Dorzucam cebulę, kurkumę i sól. Jak cebula zmięknie dorzucam czosnek.
Po jakiś 5 minutach dodaje ciecierzyce, paprykę, kolendrę (przyprawę). Po chwili dodaje pomidory i odrobinę wody. Jeszcze chwilę gotuje aż sos zrobi się gesty. Wierzch posypuje świeża kolendra.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz