1 łyżka Sok z cytryny
100 g Cukru pudru
Laska wanilii
Polewa
Sok z cytryny
Maliny
Cukier
Maliny
Cukier
Spód
Paczka ciastek digestif
1/3 kostki masła nie solonego
1/3 kostki masła nie solonego
Ciastka zmielić w blenderze, dodać rozpuszczone masło, połączyć. Wysypać do tortownicy i obić równy spod. Dno tortownicy włożyć wybrzuszeniem do góry, żeby później było łatwiej kroić.
Maliny zmiksować z cukrem i przetrzeć przez sito by pozbyć się pestek.
W misce miksowac twaróg z cukrem i śmietaną. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż na pół i zeskrobać wszystko ze środka, dodać do masy, dodać sok z cytryny. Wyłożyć masę na przygotowany spod i wygładzić wierzch. Wstawić do lodówki.
Z lenistwa użyłem śmietany w spreju i kremu czekoladowego do dekoracji. Taka bomba kaloryczna czasem też się należy :-)
Mmm, musiał być pyszny :)
OdpowiedzUsuń