Ziemniaki
Cebula
Boczek wędzony
Jajko
Pieprz ziołowy, sól
Jelita cienkie
Cebula
Boczek wędzony
Jajko
Pieprz ziołowy, sól
Jelita cienkie
Ziemniaki zetrzeć na tarce a najlepiej w maszynie do tarkowania ziemniaków. Boczek pokrojony w drobną kostkę usmażyć z cebulą. W misce wymieszać wszystkie składniki. Jelita napełnić masą ziemniaczaną. Ja używam obciętej butelki plastikowej.
Ułożyć ściśle na blaszce, nakłuć wykałaczką. Piec około godziny. Raz przewrócić żeby zarumieniły się z obu stron.
Ułożyć ściśle na blaszce, nakłuć wykałaczką. Piec około godziny. Raz przewrócić żeby zarumieniły się z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz